Arjan van Dijk

Over Arjan van Dijk

 

Ik ben Arjan van Dijk, coach, trainer en zeiler. Ik ben 52 jaar en ik woon in het mooie Friesland met mijn twee dochters.

Al jong ben ik begonnen met werken in de hulpverlening, ik was 19 jaar. Door de jaren heen heb veel doelgroepen begeleid: kinderen, jongeren, mannen, vrouwen, hoogbegaafden, slachtoffers van sektes, managers, expats, coaches, leerkrachten en therapeuten e.a.

Ik vind coachen en trainen een prachtig vak,  want ieder mens is uniek en iedere vraag is het waard om rustig uit te zoeken.

Ik geniet ervan als deelnemers stappen zetten naar meer voldoening en succes.

Daarom draag ik dit mooie vak ook over aan nieuwe krachten door mijn rol als docent aan de erkende opleidingen van de Academie voor Coaching en Counselling. 

Je vindt me in Amstelveen, Utrecht, Stavoren of op mijn tweemastklipper De Groninger, waar ik op vaar en werk.

Ik heb de volgende studies gedaan en voltooid: theologie, pedagogiek, haptonomie en compositie lichte muziek en schipper kleine zeilvaart.

 

Mijn methoden:

Door de jaren heen heb ik mij verdiept in allerlei methoden en theorieën rond welzijn, ontwikkeling en verandering. Een aantal zijn me heel dierbaar en zet ik ook veelvuldig in in mijn werk. Dit zijn:

  • Positieve psychologie: een stroming in de psychologie die zich richt op de potentie en mogelijkheden van ieder persoon ondanks de problemen die er zijn.
  • Transactionele Analyse : een psychologische theorie van Eric Berne die enorm veel inzicht biedt in relaties en communicatie en onze eigen rol daarin.
  • Lichaamsgericht werken: de kunst van het voelen en goed in je vel zitten, onder andere het werk van Frans Veltman, Ted Troost, Alexander Lowen spreken me enorm aan.
  • Acceptance en Commitment Therapie: een methodiek die de principes van mindfullness verbindt aan actie, zodanig dat iemand zichzelf en zijn situatie leert accepteren en tegelijkertijd vooruit komt en zich ontwikkelt.
  • Traumaverwerking: we maken soms schokkende of ontwrichtende dingen mee en dit kan een groot effect hebben op onze gezondheid en ons welzijn.Het werk van Gabor Mate springt daar voor mij uit. Een indrukwekkende benadering om mensen weer bij hun authentieke zelf te brengen. Ook werk ik in coaching met de Emotional Freedom Techniques van Gary Craig om nare herinneren te verwerken.

 

Door mijn werk als docent en onderwijsontwikkelaar voor de de Academie voor Coaching en Counselling in Amstelveen ben ik in de bevoorrechte positie om alle nieuwe methoden op het gebied van coaching en praktische psychologie te ontdekken, proberen en erover te schrijven. Wil je meer weten over het vak van coach of counsellor, dan raad ik je dit instituut van harte aan.

 

Ik verzorg coaching, training, supervisie of lezingen en workshops. Je vindt alle info op deze website. Heb je vragen? Mail me gerust.